Altijd gratis levering Verzending binnen 1 werkdag 14 dagen bedenktijd

FAQ

Onderstaand ziet u een aantal vragen die regelmatig aan ons gesteld worden. Mocht uw vraag er niet bij staan dan kunt u deze uiteraard aan ons stellen via het contactformulier.


Is de C+ crème een geneesmiddel?
Nee, het is een gezondheidsproduct. Met behulp van onze producten slagen er echter wél heel veel mensen in om hun huid onder controle te krijgen en onder controle te houden. Zolang u onze producten gebruikt kunt u profiteren van de gunstige invloed. 


Is de C+  crème geschikt voor kinderen?
Ja, de C+ Crème is oorspronkelijk zelfs door Geoff Graham ontwikkeld voor zijn eigen zoon toen deze nog maar een peuter was. Wij adviseren de C+  crème te gebruiken met onze Bad/Douche Olie. Er zijn baby’s van 6 weken oud bekend bij wie C+  Crème gebruikt is. Overigens geldt voor álle producten van Grahams dat ze geschikt zijn voor jong en oud. Gebruik in geval van baby’s onze producten altijd in overleg met uw arts.


Wat adviseert u voor mensen met alleen een droge huid?
De Sooth-It Balm samen met de Bad/Douche Olie. Deze producten verzorgen de huid zeer goed, en zorgen ervoor dat de huid niet snel uitdroogt.Kan ik een sample ontvangen van het product dat ik wil proberen?
Ja, wij kunnen een sample toesturen zodat u het product kunt proberen. Omdat wij u graag direct goed willen adviseren over de te gebruiken producten, vragen wij u wel om toe te lichten wat uw klachten zijn. Als u deze wilt doorgeven met de vraag naar een sample, zorgen wij voor de spoedige levering. Vergeet ook uw adresgegevens er niet bij te vermelden!

Let wel, de samples zijn bedoeld om de producten te proberen. Eenmaal smeren is niet voldoende om de problemen direct te verhelpen of te verminderen. U kunt wel bekijken of de huid de Grahams producten goed kan verdragen. Doordat de producten natuurlijk zijn, geen chemische conserveermiddelen bevatten en hypoallergeen zijn, is dit meestal geen probleem voor de huid.


Wanneer raadt u de Eczeem Crème aan?
Vanwege het milde karakter is het raadzaam te kiezen voor de Eczeem Crème bij gebruik in het gezicht, op andere gevoelige plaatsen en bij kinderen. 


Is de C+ Crème een hormoonzalf?
Nee! Alle Grahams producten zijn vrij van hormonen. Daarnaast bevatten ze uitsluitend natuurlijke ingrediënten, zijn ze hypoallergeen en zitten er nooit chemische conserveermiddelen in.


Wat is eczeem?
Eczeem is een vorm van dermatitis dat "ontsteking van de huid" betekent, en waaraan zeer veel mensen lijden. Eczeem is niet besmettelijk, hoewel het wel degelijk een erfelijke oorzaak kan hebben. Onderzoek heeft aangetoond dat factoren als allergieën, stress, alcohol, roken, het weer, voeding en medicatie een direct effect hebben op de hevigheid van de eczeem klachten.


Welke typen eczeem zijn er?
Atopisch eczeem is de meest voorkomende vorm die met name met hooikoorts en astma gelinkt is. Atopisch eczeem is erfelijk en komt zowel bij volwassenen als bij kinderen voor. Veel voorkomende symptomen van atopisch eczeem zijn een jeukende huid en een droge huid. Dit kan over het hele lichaam voorkomen maar meestal op warme plekken, als de achterkant van de benen, handen en de binnenkant van de ellebogen. Roodheid en ontstekingen zijn een direct gevolg van de continue jeuk. Hierdoor splitsen de huidcellen en gaat de huid "huilen" (nat eczeem). De juiste behandeling voor atopisch eczeem is de huid vochtig te houden en ontstekingen te reduceren.

Allergische contact dermatitis is een vorm van eczeem dat zich ontwikkelt als gevolg van een reactie van het lichaam met een substantie. Consistent en regelmatig contact met een bepaalde substantie breekt de huid. Het immuun systeem van het lichaam reageert vaak op chemische producten als wasmiddelen, zeep en andere schoonmaak middelen. Het is sterk aanbevolen geen producten te gebruiken die voor een reactie van de huid zorgen!

Seborroisch eczeem komt veel voor onder baby's in de leeftijd van 10-40 weken. Dit type eczeem begint meestal in het gebied van de luier en/of de hoofdhuid van de baby. Hoewel het er erg vervelend uit kan zien, leidt dit type eczeem niet tot pijn of jeuk, en zorgt het niet voor een oncomfortabel gevoel bij de baby. Door gebruik van de juiste producten worden de problemen opgelost.

Spatader eczeem komt voor op latere leeftijd op de onderbenen als gevolg van een slechte circulatie. Dit type eczeem bevindt zich met name op verbindingsplekken als de enkels, waar het gaat jeuken en ontstoken raakt. Ook hiervoor geldt het advies de plekken goed gevoed en vochtig te houden.

Nummulair eczeem komt net als spatader eczeem voornamelijk bij volwassenen voor. Het uit zich over het hele lichaam als rode, droge en ontstoken huid. Het is goed te herkennen als kleine rondjes van eczeem. 

Voor alle soorten eczeem adviseren wij Grahams Eczeem Crème, in combinatie met de Bad Olie of Sooth-It Balm.


Wat is psoriasis?
Psoriasis is niet besmettelijk en ook niet overdraagbaar van het ene lichaamsdeel naar het andere. De algemene consensus is dat het erfelijk/genetisch bepaald is. Psoriasis is een chronisch auto-immuun ziekte die op de huid tot uiting komt. Hoewel psoriasis over het hele lichaam kan voorkomen, zijn de meest voorkomende gebieden de hoofdhuid, knieën, ellebogen, handen en voeten. De drie indicaties voor psoriasis zijn: een verdikte huid, een rode huid en/of huidschilfers. De dikte kan variëren van nauwelijks zichtbaar tot een aantal millimeteren dik. De kleur gaat van flauw roze tot diep rood. Bij mensen met een donkerdere huidskleur kan er minder roodheid maar juist meer verkleuring van de huid zijn. Schilfers kunnen variëren van nauwelijks zichtbaar tot dikke plakken. Psoriasis is een chronische huid aandoening die wordt gekenmerkt door terugkerende, hevige pieken met goed zichtbare rode plekken die worden afgedekt door zilverachtige, schilferige huid. Mensen met psoriasis moeten goed kijken naar de ingrediënten van toiletartikelen. Sommige zepen, shampoos, deodoranten en parfums kunnen ingrediënten bevatten die een reactie van de huid kunnen veroorzaken. Psoriasis kan op elk moment in het leven ontstaan. Het kan voorkomen bij kinderen, tieners, volwassenen en bejaarden. Het komt evenveel bij mannen als bij vrouwen voor.


Is phenoxyethanol veilig?
De vraag, "hoe kunnen de Grahams producten natuurlijk zijn als ze phenoxyethanol bevatten?", wordt ons vaak gesteld. Het is een ingrediënt uit de natuur; niet door de mens gefabriceerde chemicaliën. Op water gebaseerde producten hebben een vorm van conservering nodig. Dit zorgt voor bescherming tegen bacteriën en voor een houdbaarheidstermijn van 3 jaar in het geval van Grahams.

We gebruiken phenoxyethanol omdat slechts een zeer kleine hoeveelheid nodig is voor een uitstekend effect. Hierdoor kunnen we juist weer meer goede ingrediënten in de producten verwerken.

Veel andere producten willen verbergen dat ze phenoxyethanol gebruiken. Ze noemen het o.a. Rose Ether; maar dat is precies hetzelfde. Wij geven graag 100% openheid over onze ingrediënten, en leggen ook graag uit waarom we hiervoor kiezen en zo tot de beste producten komen. Wij gebruiken de laagst mogelijke concentratie phenoxyethanol van 1%, en dit is wetenschappelijk bewezen veilig.


Testen jullie op dieren?
Nee, Grahams test nooit op dieren. Hoewel we alles willen doen om onze gebruikers de beste producten te bieden, verliezen we onze omgeving niet uit het oog. Daarom zijn geen van onze ingrediënten of producten op dieren getest.


Is de C+ Crème veilig te gebruiken voor kinderen?
Jazeker, alle Grahams producten zijn veilig voor kinderen en mensen met een gevoelige huid te gebruiken. De C+ Crème hebben we eerst voor onze zoon Ryan, toentertijd een peuter, ontwikkeld.


Wat is de jongste leeftijd dat Grahams gebruikt wordt?
Grahams is veilig te gebruiken op elke leeftijd. Er zijn zelfs al gevallen bekend waarbij onze producten direct na de geboorte gebruikt worden.


Kan de C+ Crème tijdens de zwangerschap gebruikt worden?
Ja, alle Grahams producten zijn veilig te gebruiken gedurende de zwangerschap en bij het geven van borstvoeding. Raadpleeg wel even uw arts bij een allergie voor 1 of meerdere van de ingrediënten.


Kan ik allergisch zijn voor een Grahams product?
Hoewel de kans zeer klein is (alle Grahams producten zijn hypoallergeen en speciaal voor de zeer gevoelige huid ontwikkeld) bestaat er altijd een kans op een allergie. Dit is overigens zeer eenvoudig te testen door het betreffende product op een "goed" stukje huid aan te brengen. Normaal gesproken zal de huid geen reactie geven. Maar mocht het toch gebeuren dan zou het kunnen duiden op een allergie. Neem in een dergelijk geval altijd even contact met ons en een dermatoloog of arts op.