Altijd gratis levering Voor 15.00 besteld, volgende werkdag in huis 14 dagen bedenktijd

Over Grahams

Hoe zijn de Grahams Natural Skincare producten ontstaan? De natuurlijke producten van Grahams ter verlichting van o.a. eczeem, psoriasis en rosacea zijn door oprichter Geoff Graham ontwikkeld en continu doorontwikkeld tot de effectieve producten zoals ze tegenwoordig verkrijgbaar zijn. De producten worden uitsluitend met de beste kwaliteit natuurlijke ingrediënten gemaakt. Benieuwd naar het waarom van Geoff Graham om deze producten te ontwikkelen? Op deze pagina lees je meer over de beweegredenen om deze lijn van natuurlijke producten te ontwikkelen.

Grahams is bedacht en ontwikkelt in Australië. 

Over Grahams

Grahams is  ruim 20 jaar ontstaan uit een persoonlijke strijd van Geoff en Shannon Graham. Geoff werd gemeld als één van de ergste gevallen van eczeem toen hij slechts 3 maanden oud was in het Royal Children's Hospital in Melbourne, Australië. Doordat hij zijn hele leven met deze vreselijke aandoening heeft geleefd, besloot Geoff iets positiefs te doen toen zijn zoon Ryan 14 maanden oud was en van top tot teen bedekt was met eczeem! Geoff en Shannon Graham hadden een behoefte om een veilige en natuurlijke behandeling te vinden voor de probleemhuid vol eczeem van hun jonge zoon Ryan. Geoff heeft hier zelf jarenlang last van gehad en wilde niet dat zijn zoon ook de kwelling hiervan zou moeten doorstaan.

Dat is het moment waarop Geoff en Shannon begonnen met hun levenslange carrière van onderzoek en het ontwikkelen van effectieve natuurlijke behandelingen. Opgroeien met eczeem stelde Geoff in staat om te leren welke ingrediënten werkten voor zijn eczeem en welke niet. Het paar begon rauwe ingrediënten te mengen in hun huiselijke mixer. Na talloze experimenten werd de eerste C+ Eczema and Dermatitis Cream ontwikkeld.

Ze realiseerden zich toen dat de crème moest worden gecombineerd met een 100% olieformule voor de beste resultaten - dus ontwikkelden ze de Body and Bath Oil. Geoff en Shannon brachten de crème en olie aan op hun baby Ryan en behaalden ongelooflijke resultaten. Ryan had geen pijn meer, krabde niet meer en bloedde niet meer.

Hiermee ontdekten ze dat het gebruik van een unieke combinatie van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten de sleutel tot hun succes was. Vanaf dat moment wisten we dat we in eerste instantie veel mensen in Australië konden helpen, dus we namen een hoofdscheikundige in dienst om de formules te verfijnen, omdat we zelf geen formele kwalificaties hadden.

Samen ontwikkelde ze vervolgens een reeks van natuurlijke producten voor alle leeftijden. Deze producten op natuurlijke basis is in Australië het meest gebruikte natuurlijke middel tegen eczeem en psoriasis en bij veel mensen niet meer uit het leven weg te denken. De natuurlijke producten van Grahams worden wereldwijd verkocht en gelden als één van Australisch meest toonaangevende producten voor de gevoelige huid.

Ruim 20 jaar later is het ons levenslange doel en onze reis geweest om zoveel mogelijk mensen wereldwijd te helpen hun huidaandoeningen zo natuurlijk mogelijk te overwinnen. Dankzij voortdurend onderzoek en ontwikkeling hebben we producten die nu Klasse I Medische Hulpmiddelen zijn door de TGA voor eczeem, dermatitis, rosacea en psoriasis om er maar een paar te noemen.


Geen Geheimen - Alleen Wetenschap

Na het grote succes van het gebruik van de producten thuis, besloten Geoff en Shannon hun eczeem-producten te laten registreren bij de Therapeutic Goods Authority (TGA) in Australië.
Geoff en Shannon gingen door met hun onderzoek naar eczeem, psoriasis, dermatitis en rosacea. Dit resulteerde in een uitbreiding van het assortiment van Grahams Natural om verschillende huidaandoeningen te behandelen.

Een meerderheid van deze therapeutische producten werd geregistreerd als een Klasse 1 Geformuleerd Medisch Hulpmiddel. Hoe meer onderzoek ze deden, hoe meer ze ontdekten dat huidaandoeningen niet alleen een extern probleem zijn, maar ook een intern probleem. Geoff vond klinische studies waaruit bleek dat patiënten met huidaandoeningen tekorten hadden aan essentiële vetzuren, zoals omega 3, 6, 9. Hij ontwikkelde vervolgens Mega Oil, een intern supplement dat de essentiële vetzuren in de juiste verhouding van 2:1:1 bevat.

Geoff en Shannon blijven onderzoek doen naar huidaandoeningen en ontwikkelen de producten verder. Vandaag de dag heeft Grahams Natural zich gevestigd als een toonaangevend merk in huidtherapie, met verkooppunten over de hele wereld.

“In al die jaren had ik al van alles geprobeerd, maar niets bleek te helpen. Daarnaast zijn veel producten chemisch en dus per definitie al slecht voor de huid; dat is wel het laatste dat je wilt. Ons product moest dus anders worden, bijzonder.”

“We besloten met de uitgangspunten “natuurlijke ingrediënten” en “uitstekende werking” van start te gaan en hebben daar nooit concessies aan gedaan. We zochten alle mogelijke informatie over eczeem en andere huidaandoeningen. Alle soorten naslagwerken onderzochten we voor de allerbeste ingrediënten uit de natuur. Na veel vallen en opstaan hadden we tenslotte ons eerste product; het gaf verrassende resultaten, zowel voor Ryan als voor mij. Dit product helpt mensen met huidproblemen als eczeem, dermatitis en jeuk over de hele wereld.”Grahams Natural Today!

Na ruim 20 jaar blijft de kernfilosofie van Grahams Natural hetzelfde. In plaats van mee te gaan met trends in huidverzorging, worden de producten van Grahams Natural geformuleerd met ingrediënten die zijn uitgeprobeerd, getest en klinisch bewezen effectief te zijn.

Elk product wordt gecreëerd met uitgebreid onderzoek en gemaakt met alleen de hoogste kwaliteit ingrediënten. We gebruiken alleen de beste natuurlijke ingrediënten die beschikbaar zijn om aan de specifieke behoeften van de huid van elk product te voldoen. We gebruiken nooit ingrediënten waarvan onderzoek heeft aangetoond dat ze irriterend, uitdrogend of waarschijnlijk slechter voor de aandoening zijn. We gebruiken alles wat de huid nodig heeft en niets wat het niet nodig heeft.

Transparantie is ook belangrijk voor ons. We beloven geen wonderen (omdat iedereen zo verschillend is). Geen overdreven claims en grote beloftes. In plaats daarvan leveren we resultaten.


Behandelen van eczeem met Grahams: Waarom natuurlijke producten beter zijn!

Bijna iedereen met eczeem klachten weet hoe lastig het is om de juiste behandeling te vinden. Zonder de juiste producten leiden de jeuk en het krabben tot nieuwe problemen. Daarom is het belangrijk de meest pure, gezondste producten te gebruiken en niet alleen maar voor tijdelijke verlichting te kiezen.

Veel producten bevatten chemicaliën met gift ingrediënten die na verloop van tijd de huid uitputten. Deze producten vergroten de kans op huid irritatie, leiden tot verschillende bijwerkingen en verhogen de kans op huid allergieën. Meestal is de aangerichte schade nog groter dan het potentieel voordeel dat behaald zou kunnen worden. Hieronder bespreken we de belangrijkste redenen waarom je geen chemische producten (als hormoon zalven) zou moeten gebruiken.

1. Huidirritatie 

Mensen met huidklachten moeten het gebruik van producten als luchtverfrissers, parfum, zeep en wasmiddelen zoveel mogelijk voorkomen omdat deze vaak jeuk en een droge huid veroorzaken. De huid raakt er geïrriteerd van.

2. Verdunnen van de huid

Het gebruik van chemische huidverzorgingsproducten zorgen voor een verzwakking van de huidcellen waardoor de huid nog verder beschadigt. Hierdoor wordt de huid dunner en ontstaat er bovendien vaak uitslag.

3. Vatbaarheid verslaving

Veel mensen die chemische producten voor de huid gebruiken doen dat omdat ze deze zien als een snelle oplossing. Wat ze daarbij vaak vergeten is dat de huid verslaaft raakt aan deze steroïden. Des te meer ervan gebruikt wordt, des te meer er de volgende keer nodig is voor hetzelfde resultaat. Na verloopt van tijd wordt de huid er tolerant voor en helpt het helemaal niet meer.

4. Allergische reacties

Een allergische reactie is meestal een signaal van het immuun systeem dat een bepaald ingredient niet geschikt voor je is. Veel chemische producten hebben een allergische reactie als bijwerking; een zeer direct signaal dat ze niet geschikt zijn voor de behandeling van de huid.

Het is een misvatting om te denken dat eczeem uitsluitend "onder controle" gehouden kan worden door de symptomen te onderdrukken met chemische producten. Verschillende natuurlijke producten (zoals Grahams Eczeem Creme en Grahams Eczeem Olie) kunnen zeer effectief zijn voor de behandeling en preventie van eczeem, jeuk en dermatitis.